Fouten die mensen vaak in het gebed maken.

Ga naar beneden

Fouten die mensen vaak in het gebed maken.

Bericht van Admin op do jun 05, 2008 6:32 pm

1- Wanneer de imaam de openingstakbier zegt, zeggen zij: Allaah hoort zij die Hem prijzen (sami’allaahoe liman hamidah).

2- De intentie luidop zeggen: “Ik heb de intentie van dit gebed te verrichten…”

3- De smeekbede waarmee men het gebed dient te beginnen niet opzeggen, en het nalaten a’oedhoe billaahi minashaytaanir radjiem te zeggen.

4- De tong niet bewegen wanneer men de Koran leest, of de adhkaar in het gebed verricht, zoals de takbier en de andere adhkaar, en dit maakt het gebed ongeldig!*

5- Hoofdstuk (al-faatihah) meer dan één keer lezen in dezelfde raka’ah.

6- Uit de moskee gaan nadat de aadhaan verricht is. Met de uitzondering in dringende gevallen, waar dit wel toegestaan is.

7- In de moskee gaan zitten alvorens men twee rak’aat verricht heeft! Sommigen zeggen gewoon soebhanallaah en denken dat dit ter vervanging dient van deze twee raka’aat, en dat het vervolgens niet meer nodig is twee raka’aat te verrichten!µ

8- Extra gebeden verrichten in de moskee terwijl het verplichte gebed alreeds begonnen is!

9- Wanneer iemand samen met de imaam bidt, (dus hij en de imaam alleen), dat hij een stap achteruit zet, om beetje meer naar achter te staan dan de imaam. Het juiste is dat hij volledig op zelfde hoogte met de imaam staat!

10- Wanneer men aamien zegt, dat men de stem luider maakt dan gewoonlijk.

--------------------------------------------------------------
* Men zegt deze adhkaar luid genoeg dat men deze zelf kan horen, en stil genoeg dat de mensen naast jou dit niet kunnen horen, en je moet jouw lippen bewegen bij elk woord dat je in het gebed zegt, en het is niet voldoende dit woord in jezelf te denken, want anders maakt het dit gebed ongeldig, zoals de Sheich hafidhahoellaah hier duidelijk maakt, en zoals dit terug te vinden is in de madjmoe’ van Imaam An-Nawawie.


Bron: islaam.be, Moechtasar kitaab Al-Qawloel moebien fie achtaa-il moesallien van Sheich Mashoer hasan Aala Salmaan hafidhahoellaah
avatar
Admin
Admin

Aantal berichten : 106
Woonplaats : Antwerpen
Registration date : 01-06-08

Profiel bekijken http://islam-belgie.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum