spot drijven met hidjaab

Ga naar beneden

spot drijven met hidjaab

Bericht van omera - elske op wo jun 04, 2008 8:51 pm

Vraag: Wat is het oordeel over iemand die de spot drijft met het dragen van de hidjaab?

Antwoord: Degene die de spot drijft met een moslim of een moslima omdat die zich houdt aan de Islamitische voorschriften is een kaafir (ongelovige). Dit geldt zowel voor het dragen van de hidjaab als voor iets anders. Dit op basis van de overlevering van Ibn cOmar: “Een man zei temidden van een gezelschap (terwijl zij onderweg waren) tijdens de slag van Taboek: ,,Als het gaat om liefde voor voedsel, leugenachtige tongen en lafheid tijdens het treffen (van de vijand op het slagveld) heb ik nog nooit iemand zoals onze geleerden gezien.” Waarop een man zei: ,,Je hebt gelogen, maar jij bent (slechts) een hypocriet! Ik zal de Boodschapper van Allah hierover zeker informeren.” Hij vertelde de Boodschapper van Allah hierover en (een vers uit) de Koran werd geopenbaard. Abdullah Ibn cOmar zei: ,,En ik zag hem (de hypocriet) hangen aan de teugels van de kameel van de Boodschapper van Allah terwijl de stenen hem bijna ten val brachten en hij zei: ,,O Boodschapper van Allah, wij waren slechts aan het dollen en spelen.” De Boodschapper van Allah antwoordde:

"Waren jullie de spot aan het drijven met Allah en Zijn Tekenen en Zijn Boodschapper?” Verontschuldigt jullie maar niet. Voorzeker, jullie zijn ongelovig geworden nadat jullie gelovig waren. Als wij een groep van jullie vergeven dan zullen wij een andere groep bestraffen omdat zij misdadigers waren. ” (Soerat at-Tawbah: 65-66)

Allah stelt het spotten met de gelovigen gelijk aan het spotten met Hemzelf, Zijn Tekenen en Zijn Profeet (vrede zij met hem). En alle leiding komt van Allah.

Permanente comissie voor het geven van Fatwa’s

De bron van de Fatwa: Fataawa an-Nissa,verzameld en gerangschikt door:

Mohammed Abdelrahman Omar
avatar
omera - elske
Beheerder

Aantal berichten : 75
Leeftijd : 38
Woonplaats : Meise tegen Brussel
Registration date : 02-06-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum