Na zestig jaar getrouwd te zijn

Ga naar beneden

Na zestig jaar getrouwd te zijn

Bericht van omera - elske op di jun 03, 2008 3:22 pm

Ze zijn zestig jaar getrouwd. Gedurende die tijd bespraken ze alles met elkaar en ze brachten al hun tijd in het dienen van elkaar zonder geheimen te hebben voor elkaar. Echter de oude vrouw had één geheimpje. Ze beschikte over een kartonnen doos die zij boven een kast heeft neergezet en ze waarschuwde haar man meerdere malen om niet aan de kartonnen doos te komen of te vragen wat in de doos zit. De man respecteerde al die tijd de wensen van zijn vrouw en kwam niet aan de kartonnen doos.

Op een dag werd de vrouw ernsig ziek en de dokter vertelde dat de vrouw maar een paar dagen te leven heeft. Toen de man bedroefd de spullen van zijn vrouw begon in te pakken om het te bewaren in een koffer als herrinering aan zijn vrouw, vielen zijn ogen op de kartonnen doos op de kast. Hij bracht de doos naar zijn zieke vrouw die op het bed lag en toen zij de kartonnen doos zag, vertoonde ze een glimlach en zei: “geen probleem, je kan de doos openen.” Na het openen trof de man een inhoud van twee poppen en 2500 dinar in de doos en vroeg haar wat dit te betekenen heeft. Ze antwoordde ruisend: “toen ik met jou getrouwd was, vertelde mijn grootmoeder dat het geheim achter een succesvolle huwelijk is het bedwingen van de boosheid en het ontwijken van de ruzies. Ze adviseerde mij dat elke keer als ik boos op jou word, mijn boosheid moet verbergen en van een stukje stof een pop met een naald moet maken.”

De man barstte bijna in huilen uit. “Slechts twee poppen?! Dat betekent dat zij gedurende zestig jaar slechts twee keer op mij kwaad is geworden.” zei hij tegen zichzelf. Ondanks zijn verdriet en de toestand van zijn vrouw die op sterfbed lag, voelde hij een vreugde, omdat hij slechts twee keer zijn vrouw heeft boos gemaakt. Vervolgens vroeg hij haar: “we weten het geheim achter de poppen. Wat is dan het geheim achter die 2500 dinar?” ze antwoorde: “dat is het geld die ik verdiend heb met het verkopen van de poppen..!!”
avatar
omera - elske
Beheerder

Aantal berichten : 75
Leeftijd : 38
Woonplaats : Meise tegen Brussel
Registration date : 02-06-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Na zestig jaar getrouwd te zijn

Bericht van Oem_Nour op wo jun 04, 2008 11:08 pm

Oooo, MashALLAH!
avatar
Oem_Nour

Aantal berichten : 14
Registration date : 03-06-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum