Wat in je graf je te hulp komt >>> sura al mulk

Ga naar beneden

Wat in je graf je te hulp komt >>> sura al mulk

Bericht van IslamAholic_18 op za aug 15, 2009 10:39 pm

--------------------------------------------------------------------------------

السلام عليكم ورحمـة الله وبركاتـهIbn Abbaas heeft overgeleverd dat hij tegen een man zei: “Mag ik je iets geven waar je vergenoegd mee zal zijn?” De man antwoordde: “Nou graag!” Hij zei: “Lees soerah el Moelk en leer je vrouw, kinderen en buren het. Deze soerah wordt de ‘moendjijah’ de redder, genoemd. Het redt je van de bestraffing in het graf. Het wordt ook de ‘moedjadilah’ of aanbeveler, genoemd. Het redt je van het vuur van de hel, van de bestraffing van het graf en het beveelt je bij Allah aan.”Ibn Masoed heeft overgeleverd: “Als de bestraffing van het graf aan de kant van het hoofd komt, zegt het hoofd: “Ga weg! Hier is soerah Moelk! Als het aan de kant van de voeten komt, zeggen de voeten: “Ga weg! Hij heeft Soerah Moelk staande gelezen.” Ibn Masoed zei dat iedereen die iedere nacht soerah Moelk reciteert, veilig is voor de bestraffing in het graf.

(An Nasaa ie)Door Anas is overgeleverd dat de Profeet (vrede zij met hem) zei, dat een man die alleen soerah Tabarakalladhie (soerah Moelk) kende en verder niets, stierf. Toen de man begraven was, kwamen de engelen van de bestraffing. Deze soerah hield de engelen tegen hem te bestraffen. De engelen zeiden: “Jij bent een deel van de Koraan, wij willen je niet beledigen, wij hebben de macht niet om jou te belonen of te bestraffen, of onszelf, of de dode. Als je de dode wilt redden, ga dan en beveel hem bij Allah aan.” Zij ging en zei tegen Allah: “Deze dode reciteerde mij in de wereld. Ik ben in zijn hart, als U hem wilt straffen, haal mij dan uit de Koraan. “De Heer zal zeggen: “Jij bent boos.” De soerah zal zeggen: “Ik heb het recht om voor hem boos te zijn.” Allah zal zeggen: “Ik geef het dode lichaam aan jou en accepteer je aanbevelingen.” Soerah Moelk zal dan bij de engelen komen en hem redden. Dan zal het bij de dode komen en hem het goede nieuws geven: “Felicitaties voor de mond die mij gelezen heeft, de borst waarin ik ben, aan je twee voeten waarop je stond tijdens de salaat.” Dan blijft deze soerah in het graf zodat de dode niet meer bang wordt. ( Ibn Asaakir)Er werd overgeleverd dat de Profeet (vrede zij met hem) altijd soerah el Moelk en soerah Sajdah las voordat hij (vrede zij met hem) naar bed ging.

(Tirmidhie)De Profeet (vrede zij met hem) zei dat degene die op vrijdag overdag of de nacht ervoor sterft en overlijdt met geloof, gered wordt van de bestraffing in het graf.

(Aboe Jaalaa)Door Anas is overgeleverd dat iedereen die in de maand Ramadhaan overlijdt, veilig is voor de bestraffing in het graf.

(el Baihaqie)


Abdoe Arrahmaan ibn Samoerah uit Thabranie, Hakiem, Ttirmidhie en El Ashbahanie hebben overgeleverd dat de Profeet (vrede zij met hem) op een dag bij hen kwam en hen vertelde dat hij de afgelopen nacht een bijzondere droom had gehad;“Ik zag één van mij volgelingen waarvan de Engel des Doods de ziel kwam halen. Op dat moment kwam de vriendelijkheid die hij tegenover zijn ouders had en hij deed de Engel des Doods terugkeren. En ik zag één van mijn volgelingen op het moment dat de bestraffing van zijn graf kwam, zijn wodhoe kwam en redde hem van de bestraffing.

En ik zag één van mijn volgelingen bijna sterven en de duivels maakten zijn leven ellendig. Toen kwam de gedenking aan Allah en verwijderde de duivels.

En ik zag één van mijn volgelingen die door de engelen van de bestraffing bang en verdrietig werd gemaakt. Toen kwam zijn gebed en redde hem.Ik zag één van mijn volgelingen die heel dorstig was met zijn tong die uit zijn mond hing. Toen hij water wilde drinken werd hij tegengehouden. Toen kwam zijn vasten en gaf hem zoveel water te drinken als hij wou.

Ik zag één van mijn volgelingen en dichtbij hem zaten de profeten en als hij naar hen toe wilde gaan, werd hij tegengehouden. Zijn wassingen na de gemeenschap kwamen en hij zat toen naast hen. Ik zag één van mijn volgelingen in totale duisternis, hij wist niet waar hij heen moest gaan. Toen kwamen zijn hadj en ‘oemrah, haalden hem uit de duisternis en brachten hem naar het licht.Ik zag één van mijn volgelingen die met gelovigen sprak, maar zij luisterden niet of gaven geen antwoord. Toen kwam zijn goede gedrag met zijn verwanten en zei luid: “O gelovigen, praat met hem”, en iedereen sprak.Ik zag één van mijn volgelingen die beide handen over zijn gezicht legde om het tegen de hitte van het vuur van de hel te beschermen. Toen kwam zijn liefdadigheid, werd een muur, redde hem van de hitte van de hitte en werd een schaduw voor hem.Ik zag één van mijn volgelingen die door de engelen van de bestraffing omringd werd. Toen kwam zijn weerhouden van het kwaad en zijn aanmoediging van het goede en redden hem van de engelen van de bestraffing en gaven hem over aan de engelen van de genade.Ik zag één van mijn volgelingen die op zijn knieen probeerde naar Allah te gaan maar er was een gordijn op zijn weg. Toen kwamen zijn goede gewoonten en goede manieren, namen zijn hand en brachten hem bij Allah.Ik zag één van mijn volgelingen die zijn bladen met daden in zijn linkerhand kreeg. Toen kwam zijn vrees voor Allah in zijn hart en gaf hem de bladen met daden in zijn rechterhand.

Ik zag één van mijn volgelingen wiens goede daden lichter waren dan zijn slechte. Toen kwam zijn farth en maakte de goede daden zwaarder. Afrath zijn de kinderen die jong sterven en waarmee de ouders geduldig zijn in hoop op een beloning.Ik zag één van mijn volgelingen op de rand van de hel. Toen kwam zijn angst in de wereld voor Allah en redde hem. Ik zag één van mijn volgelingen die op het punt stond om in de hel te vallen. Toen kwamen zijn tranen die hij gewoonlijk plengde uit angst voor Allah en redden hem van de hel.Ik zag één van mijn volgelingen op de Siraat (de Brug die gespannen wordt over de Hel, zodat de mensen hierover naar het Paradijs oversteken) bibberend staan. Toen kwam zijn goede hoop op Allah en hij stak de brug over. Ik zag één van mijn volgelingen die op handen en voeten over de Siraat kroop. Toen kwam zijn gebed, liet hem staan en de brug oversteken.

Ik zag één van mijn volgelingen voor wie de deur van het Paradijs gesloten werd toen hij daar aankwam. Toen kwam zijn kalimatoes sjahada (laa ilaha illaAllah) opende de deur voor hem en liet hem binnen.Hierna zag ik een paar mensen hangen, met hun tong ver uit hun mond. Ik vroeg: “O Djibriel, wie zijn dit?” Djibriel zei: “Dit zijn mensen die gelovige mannen en vrouwen valselijk van overspel beschuldigden.” En ik zag mensen waarbij beide lippen met scharen waren geknipt. Ik vroeg: “O Djibriel, wie zijn dit?” Hij zei: “Dit zijn mensen onder de moslims die vaak roddelden.”
__________________
avatar
IslamAholic_18

Aantal berichten : 12
Woonplaats : Regio Antwerpen
Registration date : 13-08-09

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum