Uitnodiging naar At-Tauwhied (de éénheid van Allah)

Ga naar beneden

Uitnodiging naar At-Tauwhied (de éénheid van Allah)

Bericht van Admin op do jun 19, 2008 12:25 pm

In de naam van Allah, de Erbarmer, de Meest Barmhartige

Allaah, de verhevene, zei " Zeg ( O Mohammed) "Dit is mijn Weg (godsdienst), ik en degene die mij volgen roepen op tot Allah, op grond van een duidelijk bewijs.Heilig is Allah, en ik behoor niet tot de veelgodenaanbidders" (Al Qur'an 12:108)

Toen de Boodschapper van Allah Mu’adh naar Yemen zond, zei hij; "Je zult onder de mensen van het boek komen (Christenen en Joden), laat je eerste daad zijn het hen te laten verklaren – Er is niets aanbiddenswaardig behalve Allah" (Al Bukhari #1389)

Alle Profeten van Allah, inbegrepen; Adam, Noah, Abraham, Isaac, Jacob en de stammen, Jezus, en Mohammed (vrede zij met hem), nodigden de mensen tot het zelfde uit; om de Ene God te aanbidden zonder enige partner, zonen, of associaties. Om te begrijpen waarom we Allah (De Ene God) moeten aanbidden, moeten we eerst de Eenheid van de Heerschappij van Allah accepteren; Tauwhied-ar-Rubiyah. Dit betekent geloven dat er maar Een God is voor alles wat er bestaat, de Schepper, Organisator, de Maker, de Planner, de Verdragende, de Bevoegde, de Gever van Veiligheid, etc. En dit is Allah (Een God) Het geloof in heerschappij van Één God kan niet onderscheiden worden door het aanbidden van de Ene God; . Tauwhied-al-U/uhiyah. Dit betekent geloven dat niemand het recht heeft aanbeden te worden (b.v. bidden, aanroepen, om hulp vragen voor het ongeziene, zweren, offeren, pelgrimage, vasten, liefdadigheid geven, etc.) behalve Allah. Het uiteindelijke aspect van Tauwhied is de Eenheid van de Namen en toeschrijvingen aan Allah. Dit betekent;

1) We moeten niets aan Allah toeschrijven of naar hem benoemen, behalve datgene wat Allah of Zijn Boodschapper naar hem benoemt heeft of aan Hem heeft toegeschreven.

2) Niemand kan genoemd worden of toegeschreven worden met Namen of toeschrijvingen van Allah, b.v. De Almachtige (Al-Aziz).

3) We moeten alle namen van Allah en toeschrijvingen aan hem die in Zijn boek (De Koran) genoemd worden, of door Zijn Boodschapper Mohammed vermeld worden bevestigen, zonder ze te veranderen of ze geheel te negeren, of de betekenis ervan te betwisten of gelijkenis te geven aan andere dingen. Deze drie aspecten van Tauhid zijn inbegrepen in de betekenis van La ilaha il-Allah (Niemand heeft het recht om aanbeden te worden behalve Allah) Het is essentieel om de Boodschapper van Allah, Muhammed, te volgen, en het is deel van de aanbidding van de Ene God (Tauwhied-al-Uluhiyah). Dit is inbegrepen in de getuigenis van "Ik getuig dat Mohammed de Boodschapper van Allah is", en dit betekent "Niemand heeft het recht om gevolgd te worden na Allah’s Boek (De Koran), behalve de Boodschapper van Allah." Allah zei;

En wat de Boodschapper jullie geeft , neemt dat; maar wat Hij jullie verbiedt, onthoudt jullie daarvan (Al-Qur'an 59:7)


La ilaha illah Allaah

is het fundament van Tauwhid (Islamitisch monotheïsme) en Islam. Het is een compleet systeem van leven, waardoor alle vormen van aanbiding (van Allah) gereliaseerd worden. Dat gebeurt wanneer een moslim zichzelf aan Allah overgeeft en Hem alleen aanroept, en alle kwesties (goed en slecht) naar Zijn Wet verwijst, en alle andere wettelijke systemen uitsluit.

"Het woord ilah (God) betekent de Ene die gehoorzaamd wordt en niet getart wordt, door iemands gevoelens van respect en aanbidding, liefde, vrees, hoop, vertrouwen op Hem, hem vragen en alleen aan Hem smeken. Iemand die een van deze dingen (wat de rechten van Allah zijn) aan een van de schepselen toeschrijft, heeft afgedaan in zijn welgemeendheid van zijn verklaring van La ilaha illah Allaah. En hij heeft het geschapene zodanig aanbeden zodat hij die dingen er aan toegeschreven heeft.

De Profeet zei; "Iemand die La ilaha illah Allah oprecht zegt, zal het Paradijs binnengaan."
(Overleverd door Bazzar en authentiek verklaard door Al-Albani in Sahih Al-Jami)

De oprechte persoon is degene die handelingen volgens zijn vereiste begrijpt, er anderen naar uitnodigt, en geeft er voorrang aan boven alle andere dingen, want Tauwhied (Islamitische Monotheïsme) is de kern waarvoor mensen zijn geschapen. Daarom zal La ilaha illah Allaah voordeel geven aan iemand die het zegt wanneer hij de betekenis ervan toepast in zijn leven, en het niet te niet doet door partners aan Allah toe te schrijven, zoals de doden smeken of de levenden aanroepen. (Dit werd overleverd door Baihaqi, authentiek verklaard door Al-Albani in Ahadith Sahiha #1932)

De Profeet zei; "Wie La ilaha illah zegt, het zal op een dag zijn verlossing zijn, ongeacht wat hem daarvoor overkwam."

Samenvattend, is het dit begrip Tauwhied (Islamitische monotheisme) dat bevestigt wat moslims al weten, dat Islam de enige Monotheistische Godsdienst is en manier van leven, geaccepteerd door de Schepper.


Bron: troid.org, vertaald door een zuster

_________________
Imaam Ahmad (Moge Allaah hem Barmhartig zijn) heeft Gezegd:
De mensen zijn meer in nood aan kennis dan dat zij in nood zijn aan eten en drinken! Want zij zijn maar twee of drie keer per dag in nood aan water, maar zij zijn op elk moment in nood aan kennis! (Syar a'laamoennoebalaa 2/256)
avatar
Admin
Admin

Aantal berichten : 106
Woonplaats : Antwerpen
Registration date : 01-06-08

Profiel bekijken http://islam-belgie.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum