Vrouwen zullen echtgenoten hebben in het Paradijs

Ga naar beneden

Vrouwen zullen echtgenoten hebben in het Paradijs

Bericht van ghareeba op di jun 03, 2008 12:32 am

Vrouwen zullen echtgenoten hebben in het Paradijs

door Shaych Mohammed Ibn Saalih al-’Othaymien (rahiemehoellaah)
Arabische Bron: Fataawa al-Mar`ah
Vertaald door: Umm AbdurRahmaan

Vraag:

“We weten dat wanneer de mannen naar het Paradijs zullen gaan, zij vrouwen van de “hoor al-'ain” zullen hebben. Wanneer vrouwen echter naar het Paradijs zullen gaan zullen zij dan echtgenoten hebben?”

Antwoord:

Wanneer we spreken over de vrijgevigheden van het Paradijs zegt Allaah hierover:

"Daarin zullen jullie alles hebben wat jullie zielen verlangen, en daarin zullen jullie hebben wat jullie vragen. Als een ontvangst van Allaah, de Vergevensgezinde, de Meest Barmhartige." (H.Q.41:31-32)

Hij zegt tevens:

"Daarin is wat de zielen verlangen, en de verrukking van de ogen. En jullie zullen er eeuwig levenden zijn." (H . Q.43:71)

Het is gegeven dat het hebben van een echtgeno(o)t(e) een van de meest veelgevraagde wensen is van de ziel. De inwoners van het Paradijs zullen die wens in vervulling zien gaan, of zij nu mannen of vrouwen zijn. Allaah zal een vrouw laten trouwen met degene met wie zij in dit leven getrouwd was.

Allaah zegt:

"Onze Heer! Doe hen de Tuinen van 'Adn (het Paradijs) die U hen beloofde binnentreden, en wie rechtschapen waren van hun vaderen en hun echtgenotes en hun nakomelingen" (H.Q.40

Wanneer een vrouw twee echtgenoten had in deze wereld zal zij tussen hen kiezen in het Paradijs. Wanneer een vrouw niet getrouwd was in dit leven zal Allaah haar laten trouwen met degene waarmee zij tevreden is in het Paradijs. De vrijgevigheden van het Paradijs zijn niet alleen voor mannen. Zij zijn voor mannen en vrouwen. Bij die vrijgevigheden behoort het hebben van een echtgenoot. Iemand kan dan zeggen, " Allaah heeft “hoor al-'ain” als echtgenotes voor mannen genoemd en Hij noemde geen zulke echtgenoten voor de vrouwen." Het antwoord is: Hij noemt de vrouwen voor de echtgenoten want het is meestal de man die dit zoekt en dit wenst.
avatar
ghareeba
Beheerder

Aantal berichten : 18
Leeftijd : 30
Registration date : 02-06-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum