Eťn op drie raadsleden Moslimexecutieve neemt ontslag

Ga naar beneden

Eťn op drie raadsleden Moslimexecutieve neemt ontslag

Bericht van Admin op vr jun 13, 2008 8:40 am

BRUSSEL - 23 van de 68 leden van de Algemene Raad van de Moslimexecutieve, het vertegenwoordigend orgaan van de moslims in BelgiŽ, nemen ontslag uit hun functie. Dat delen ze donderdag mee.

Als reden voor het collectieve ontslag haalt de voorzitter van de algemene vergadering, Nordine Taouil, de 'reŽle ondoeltreffendheid' van de Moslimexecutieve aan. Omdat een groot deel van de raadsleden 'gedemotiveerd' is, kan binnen de vergadering ook niet tot een consensus gekomen worden, luidt het.

De algemene vergadering van de Moslimexecutieve, die al enkele maanden in grote moeilijkheden verkeert, stelde in maart nog 17 nieuwe leden van de aan.

Volgens Taouil wacht de moslimgemeenschap 'ongeduldig' op een reŽle vertegenwoordiging. Er is sprake van een 'crisis'. Pas wanneer die opgelost is, kan 'een gelijke behandeling' verzekerd worden 'tussen de eredienst van de moslims en de andere erkende erediensten', aldus Taouil.

De woordvoerder van minister van Justitie Jo Vandeurzen (CD&V), Leo De Bock, wenst niet te reageren op het ontslag. 'Wij zijn bevoegd voor de Executieve, niet voor de algemene vergadering', zegt hij.

Bron: http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF12062008_101&ref=nieuwsoverzicht

_________________
Imaam Ahmad (Moge Allaah hem Barmhartig zijn) heeft Gezegd:
De mensen zijn meer in nood aan kennis dan dat zij in nood zijn aan eten en drinken! Want zij zijn maar twee of drie keer per dag in nood aan water, maar zij zijn op elk moment in nood aan kennis! (Syar a'laamoennoebalaa 2/256)
avatar
Admin
Admin

Aantal berichten : 106
Woonplaats : Antwerpen
Registration date : 01-06-08

Profiel bekijken http://islam-belgie.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Eťn op drie raadsleden Moslimexecutieve neemt ontslag

Bericht van Abdul-Fattah op vr jun 13, 2008 7:36 pm

Ik begrijp niet goed hoe men verwacht met ťťn raad verschillende dgroeperingen en divisies al dan niet binnen of buiten de Islam te kunnen vertegenwoordigen. Dit lijkt me een hopeloze zaak, zolang de ummah verdeeld is.

Abdul-Fattah

Aantal berichten : 7
Leeftijd : 36
Woonplaats : Gent
Registration date : 09-06-08

Profiel bekijken http://www.seemyparadigm.webs.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum