Britse ambtenaar speelt geheime teksten over Al-Qaeda kwijt

Ga naar beneden

Britse ambtenaar speelt geheime teksten over Al-Qaeda kwijt

Bericht van Admin op vr jun 13, 2008 8:21 am

Een hoge Britse ambtenaar liet op de trein geheime documenten slingeren die de zwakke plekken van Al-Qaeda en van het Iraakse leger inschatten. Het is niet de eerste keer dat de overheid in verlegenheid wordt gebracht door een grove slordigheid van een ambtenaar.

De Britse regering was er gisteren als de kippen bij om te verzekeren dat 'de Britse veiligheid niet in gevaar was gebracht' door de hoge ambtenaar die de geheime documenten liet slingeren op een trein.

De reiziger die de documenten vond, heeft ze overgedragen aan de Britse openbare omroep BBC, die van haar juridisch adviseur te horen kreeg dat ze de precieze inhoud ervan niet mocht openbaar maken.

'Geen enkele bron, geen enkel individu en geen enkele operatie is in gevaar gebracht', zei een medewerker van premier Gordon Brown. Maar hij gaf wel toe dat het om heel gevoelige informatie gaat, die werd samengesteld op het allerhoogste niveau.

De slordige ambtenaar is geschorst in afwachting dat het onderzoek is afgerond. Brown beloofde dat de zaak tot op de bodem zou worden uitgespit.

De Britse Official Secrets Act bestraft het verspreiden van geheime informatie. Ambtenaren mogen dergelijke documenten ook niet meenemen zonder officiŽle toestemming en die was niet gevraagd, zei Browns medewerker.

De slordigheid is niet de eerste die de Britse overheid in verlegenheid brengt. In januari werd een computer gestolen uit de auto van een rekruteringsofficier voor de Zeemacht. Daarop stonden gevoelige gegevens over 600.000 mogelijke kandidaten, zoals hun godsdienst en hun bankrekening. Zonder beveiliging.

Op 1 april werd opnieuw een computer gestolen van een militair die zat te eten in een McDonalds hamburgerrestaurant. Deze keer zouden de gegevens wel beveiligd zijn. En vorig jaar verloor een ambtenaar van de belastingen een computerschijf met gegevens van bijna de helft van de Britse bevolking. (afp)

Bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=GFA1T3I75

_________________
Imaam Ahmad (Moge Allaah hem Barmhartig zijn) heeft Gezegd:
De mensen zijn meer in nood aan kennis dan dat zij in nood zijn aan eten en drinken! Want zij zijn maar twee of drie keer per dag in nood aan water, maar zij zijn op elk moment in nood aan kennis! (Syar a'laamoennoebalaa 2/256)
avatar
Admin
Admin

Aantal berichten : 106
Woonplaats : Antwerpen
Registration date : 01-06-08

Profiel bekijken http://islam-belgie.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum