Imam krijgt hartstilstand na veroordeling

Ga naar beneden

Imam krijgt hartstilstand na veroordeling

Bericht van Admin op vr jun 13, 2008 8:19 am

GENT - Consternatie gisteren in de rechtbank van Gent. De 47-jarige voormalige imam Muhsin Paksoy had verzet aangetekend tegen zijn veroordeling voor schuldig verzuim in de viervoudige moordzaak rond Osman Calli, maar is volgens zijn advocaat onlangs overleden in Turkije. De veroordeling was een te zware last voor de man en hij kreeg een hartstilstand, zei de advocaat.

De imam werd enkele weken geleden bij verstek veroordeeld tot zes maanden met uitstel omdat hij had nagelaten de politie te verwittigen nadat hij een noodtelefoon had gekregen van een vrouw die al dagenlang gefolterd werd door haar jaloerse echtgenoot en vreesde voor haar leven. Hij belde de politie niet omdat hij het Nederlands niet machtig was. In de uren die volgden zou de man nog zijn echtgenote en haar zus vermoorden, om nadien ook zijn ex-vriendin en haar stiefmoeder af te maken.

Het parket had eerder zwaar uitgehaald naar de imam omdat hij het land had verlaten en zo zijn verantwoordelijkheid niet opnam. 'Dat is pertinent onjuist', zegt zijn advocaat Aytekin Tuncer. 'Hij liet bij zijn vertrek een adres na.' Binnen veertien dagen moet er nu een overlijdensattest op de rechtbank zijn. (frv)

Bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=2I1T3CT2

_________________
Imaam Ahmad (Moge Allaah hem Barmhartig zijn) heeft Gezegd:
De mensen zijn meer in nood aan kennis dan dat zij in nood zijn aan eten en drinken! Want zij zijn maar twee of drie keer per dag in nood aan water, maar zij zijn op elk moment in nood aan kennis! (Syar a'laamoennoebalaa 2/256)
avatar
Admin
Admin

Aantal berichten : 106
Woonplaats : Antwerpen
Registration date : 01-06-08

Profiel bekijken http://islam-belgie.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum